Petrovac na MlaviVesti

Fabrika peleta „Eko Step Pellet“ d.o.o. pridružila se merama za podsticaj nataliteta

Lokalnu samoupravu Petrovac na Mlavi i kompanija „Eko Step Pellet doo“ iz Petrovca na Mlavi već više od pola godine, i pre samog zvaničnog otvaranja fabrike, krasi izvanredna saradnja na svim poljima.

Saradnja se nastavlja i u vidu podrške same kompanije predloženim merama Vlade Republike Srbije za podsticaj nataliteta time što će „Eko Step Pellet doo“ vršiti jednokratne isplate u korist svojih zaposlenih koji dobiju dete.

Beba-иnfographic-sa-mapom-1024x576

Poslodavac će isplaćivati svojim zaposlenima jednokratnu naknadu u sledećim iznosima:
za rođenje prvog deteta iznos od 50.000,00
za rođenje drugog deteta iznos od 100.000,00
za rođenje trećeg deteta iznos od 150.000,00
za rođenje četvrtog deteta iznos od 200.000,00

Uz sve pohvale i zahvalnost opštine Petrovac na Mlavi pomenutoj kompaniji na usvojenoj Odluci, predstavnici lokalne samouprave se nadaju da će ovakav primer podstaći i druga privatna preduzeća i preduzetnike sa teritorije opštine Petrovac na Mlavi da se u okviru svojih mogućnosti priključe akciji i na sličan način podrže mere za povećanje nataliteta i u našoj opštini koje je propisala i donela Vlada Republike Srbije.

Opština Petrovac na Mlavi već duži niz godina pomaže porodicama sa novoređenom decom u vidu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000,00 dinara za svako novorođeno dete (bez obzira koje je dete po redu) koji se obezbeđuje iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi.

Opština Petrovac na Mlavi takođe uveliko učestvuje i u implementiranju informacionog sistema „Bebo, dobro došla na svet (eBeba)“ Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije kojim će se roditeljima u mnogome olakšati podnošenje zahteva za roditeljske dodatke. Zahtevi će se završavati u samom porodilištu, bez dodatnih odlazaka po raznim institucijama i šalterima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA