BeogradLazarevacVesti

Faraon, Mumija i Duh u mraku Moderne Galerije

“Anatomija i ostale lutke“ naziv je još jedne radionice u Modernoj Galeriji Centra za kulturu Lazarevac. I ovoga puta akademski vajar Dušan Rajšić  najmlađima je kroz igru predstavio anatomiju ali i kulturno nasleđe starog Egipta. Predškolci ai nešto mlađa deca Modernu Galeriju već doživljavaju kao mesto u kome stanuje umetnost, dešavaju neobične i maštovite radionice.

moderna 1Maglovito i kišno popodne u Lazarevcu samo je pojačalo mistiku mraka koji je dočekao najmlađe u Modernoh Galeriji u Lazarevcu . Kao pravi avanturisti i istraživači prošlosti devojčice i dečaci nisu se uplašili, čak ni kada su ih pozdravili mumija, faraon i duh. Tema ove radinice bila je anatomija ali kroz priču o starom Egiptu. Dušan Rajšić za tu priliku obukao je kostim duha i to napravljen, kako drugačije nego od starog čaršava.

moderna 2Lutke su naravno zaokupile pažnju najmlađih,  svako je dobio po jednu lutku ali i crtež u obliku slagalice. Mumije i faraoni ostali su u drugom planu.

modrna 3Ni kraj ove radionice nije prošao bez istaživačkog pohoda. Ovoga puta organizovana je vožnja konjićem. Mališani su se saglasili da je najlepša pozicija za razgledanje umetničkih dela iz sedla. Konjić mora biti napravljen od starih i odbačenih stvari. Još jedan razlog više da i naredne nedelje sa mamama i tatama prisustvuju radionicama i svojevrsnoj edukaciji kroz koju  neobavezno i kroz igru uče osnove likovne kulture i istorije umetnosti.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA