BeogradLazarevacVesti

Farmu “Miljković“ posetiće poljoprivrednici Lazarevca

GO Lazarevac organizuje 1. oktobra studijsko putovanje poljoprivrednika na Proizvodnu farmu priplodnih grla Miljković kod Požarevca. Ova farma je dobitnik šampionskih pehara na brojnim poljoprivrednim sajamskim manifestacijama i poznata je po visokokvalitetnim grlima ovaca.

Farma „Miljković“ gaji ovce punog porekla, polovina je el de frans, a polovina virtemberg rase. Svojim znanjem i iskustvom, ali i osvojenim nagradama koje ih potrvđuju Miljkovići garantuju kvalitet grla. Razvoj njihove farme temelji se i na unapređenju načina uzgoja i ishrane životinja, a iskustvo koje tokom posete ove farme lazarevački stočari mogu steći je dragoceno.

Ovce-3

Za poljoprivrednike sa teritorije Lazarevačke opštine počela je nabavka u skladu sa javnim pozivima i sredstvima koje subvencioniše Sekretarijat za privredu grada Beograda.

Bačanac je istakao da je ove godine 200 poljoprivrednih gazdinstava dobilo podsticaje iz gradskog a preko 100 iz opštinskog budžeta i dodao da je cilj da svih 2000 gazdinstava koliko ih je registrovano na teritoriji naše opštine bude obuhvaćeno ovim programima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA