Festival humora uz epidemiološke mere i bez maskenbala

Tradicionalni, 32. po redu Međunarodni festival humora za decu, održaće se ove godine, uz poštovanje svih epidemioloških mera, 16. i 17. septembra, potvrdila je za Gem direktorka festivala Radmila Bulatović.

Ovogodišnje Zlatno Gašino pero pripalo je Minji Suboti i Vlasti Ceniću, dok će Srebrno Gašino pero otići u ruke Nikoleti Novak za roman “Poziv”. Tradicionalnog maskembala u glavnoj ulici u Lazarevcu neće biti, ali je pripremljen onlajn konkurs, a žiri će u narednih nekoliko dana odabrati tri najlepša kostima.

Tradicija duga 32 godine, po kojoj je Lazarevac poznat širom Evrope, nastavlja da živi i tokom pandemije koronavirusa. Međunarodni festival humora za decu, koji će biti održan 16. i 17. septembra, biće znatno drugačiji nego prethodni, uz poštovanje svih mera koje su propisane od strane Kriznog štaba.

Radovi sa konkursa Festivala humora

Biblioteka “Dimitrije Tucović” dobila je ove godine preko hiljadu literarnih i nešto manje likovnih radova. Konkurs je završen, a pored dece iz Srbije, pristigli su radovi iz Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Zlatno Gašino pero ove godine dobiće Minja Subota i Vlasta Cenić, a Srebrno pero pripašće Nikoleti Novak za roman “Poziv”, izjavila je za geminfo.rs direktorka festivala Radmila Bulatović.

Radmila Bulatović
Radmila Bulatović

Zbog epidemije korona virusa, a da bi se sprečilo eventualno širenje zaraze među učesnicima, tradicionalnog maskembala u glavnoj ulici u Lazarevcu ove godine neće biti. Umesto toga, spreman je onlajn koknurs, a stručni žiri će uskoro oceniti sve pristigle radove i proglasiti tri najlepša kostima. Svi radovi će biti odštampani i izloženi tokom trajanja festivala u centru grada.

Maskenbal

Takođe, ove godine će izostati i programi pisaca po školama u Lazarevcu, ali je u planu da glumci Puls teatra svoju lutkarsku predstavu “Crno jagnje” izvedu u dvorištima područnih škola.

Međunarodni festival humora za decu, uz poštovanje epidemioloških mera ove godine će biti održan 16. i 17. septembra, a sve dodatne informacije i satnicu događaja moguće je naći na fejsbuk strani festivala.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA