BeogradLazarevacVesti

Festival humora za decu po 32. put svečano otvoren u Lazarevcu

Međunarodni festival humora za decu svečano je otvoren u biblioteci ‘’Dimitrije Tucović’’. Festival se održava po 32. put, obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju svi sadržaji festivala za najmlađe će biti dostupni putem interneta.

svecano otvoranje festivala humora

Na svečanosti  u biblioteci “Dimitrije Tucović“, zamenik predesednika GO Lazarevac  Tomislav Rikanović  svečano je otvorio 32. Festival humora za decu. Dobrodošlicu prisutnima poželeli su direktorka biblioteke Jasmina Ivanković i direktorka festivala Radmila Bulatović. U skladu sa preporučenim epidemiološkim  merama festival će ove godine imati skraćeni program. Svi sadržaji za decu će biti dostupni putem interneta. Ovogodišnji moto festivala je ‘’Smeh čarobne moći’’.

Laureati festivala
Laureati festivala

Direktorka biblioteke ‘’Dimitrije Tucović’’  Jasmina Ivanković istakla je značaj festivala i zahvalili se svima koji su uprkos otežanim uslovima podržali organizaciju. Direktorka festivala Radmila Bulatović poželela je svima smehodošlicu uz poseban pozdrav onima koji su prvi put na festivalu.

Gašin festivala Minja Subota

‘’Srebrno Gašino pero’’ uručeno je Nikoleti Novak za roman ‘’Poziv. ‘’Zlatno Gašino pero’’ uručeno je Minji Suboti i Vlasti Ceniću.  Ovu tradicionalnu i prestižnu nagradu Minji Suboti uručio je Slobodan Stanišić. Tom prilikom, Stanišić je evocirao zajedničke uspomene još iz školske klupe. U okviru svečanog otvaranja, predstavljena je knjiga „Kad porastem biću baba“ Violete Jović. To je po tradiciji poklon festivala prošlogodišnjem laureatu.

Gaša Violeta Jović

U skladu sa propisanim epidemiološkim merama ove godine neće biti „Revije dečjih dramskih grupa“.  U okviru programa festivala, glumci ‘’Puls teatra’’ danas i sutra odigraće predstave u dvorištima područnih osnovnih škola. Umesto šarene povorke i Maskenbala koji je finale festivala, raspisan je konkurs za online maskenbal. Po istom principu biće organizovan i seminar o estetskom i pedagoškom u književnom delu za decu Dobrice Erića. Celokupan program oba dana festivala biće predstavljen na FB stranici Međunarodnog festivala humora za decu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA