BeogradLazarevacSportVesti

FK Kolubara: Radnički i Napredak ne smeju biti kažnjeni bez sprovođenja dokaznog postupka

Posle dojave UEFA da se sumnja u još neke mečeve srpskih ekipa, oglasila se Kolubara:
Obaveštavamo javnost da su lica koja vode spor protiv Kolubare ispred FSS zahtevala da sudjenje ostane tajno. Podsećamo da je reč o kaznenom (disciplinskom) postupku o kojem su mediji izveštavali i koji bi morao biti javan. Štaviše, srpski mediji svakodnevno pišu o ovom postupku i policijskoj istrazi, čime bilo kakva tajnost gubi svaki smisao (osim za one koji ne žele da javnost bude upoznata o tome kako je postupak protiv Kolubare vodjen).
Sa druge strane, saznali smo od medija da je UEFA poslala izveštaj u vezi sa utakmicom Napredak – Radnički Niš.
Javnost je već upoznata sa bizarnim tumačenjem člana 83 Disciplinskog pravilnika FSS, prema kojem se klubovi automatski kažnjavaju ukoliko UEFA dostavi izveštaj. Kada se ovo ima u vidu, kao i ranije pisanje medija, ispada da bi savez morao da ekspresno kazni Radnički Niš i Napredak bez vodjenja istrage, što bi dalje značilo da Kolubara ostaje u ligi u svakom slučaju.
Radi otklanjanja svake sumnje, FK Kolubara smatra da Radnički Niš i Napredak ne smeju biti kažnjeni bez sprovodjenja dokaznog postupka i adekvatnog utvrdjivanja odgovornosti pojedinaca, isto kao što to nije smeo biti slučaj sa našim klubom. Ova objava ima za cilj da ukaže na to da su disciplinski postupci protiv našeg kluba bili apsurdni i nezakoniti.
FK Kolubara u potpunosti podržava FK Napredak u insistiranju na tome da se utvrdi da li je gospodin Šurbatović znao za prijavu UEFE povodom meča Napredak – Radnički Niš i kako je došlo do toga da se ova prijava „zagubi“ sve do danas.
Upravni odbor FK Kolubara
image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA