Gimnazijalka Bojana Pejović osvojila prvo mesto na republičkom iz biologije

Bojana Pejović maturantkinja lazarevačke Gimnazije osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz biologije koje je proteklog vikenda održano na Biološkom fakultetu u Beogradu. Bojana je zahvaljujući radu i trudu uspela da sebi već sada obezbedi mesto na fakultetu i da upiše željenu molekularnu biologiju, bez polaganja prijemnog ispita. Veliku podršku i pomoć u pripremi za takmičenje Bojani je pružio profesor biologije Goran Jeremić. Ovogodišnji test iz biologije bio je znatno teži od prethodnih godina, ali je Bojana od 100 učesnika uspela da osvoji 88 bodova i prvo mesto.

Maturantkinja lazarevačke Gimnazije Bojana Pejović, još prošle godine uspela je sebi da obezbedi direktan upis  na fakultet. Tada je osvojila treće mesto na republičkom takmičenju. Ove godine uspela je da poboljša rezultat, pa je od 100 učesnika na takmičenju koje je održano u Beogradu uspela da osvoji prvo mesto.

Bojana Fejović
Bojana Pejović

Ove godine propozicije takmičenja promenjene su a test iz biologije bio je znatno teži u odnosu na prethodne godine. Bojana je ipak uspela da osvoji 88 poena i prvo mesto među jakom konkurencijom.

Uspeh ne dolazi sam od sebe veće vrednim radom i trudom. Dok su njeni drugari uživali, Bojana se tokom cele godine spremala za takmičenje a njen mentor i profesor Goran Jeremić pružio joj je veliku podršku i pomoć u pripremi za takmičenja.

Bojana Pejović samo je jedna u nizu učenika Gimnazije koji su zahvaljujući uspesima na tamičenjima iz biologije uspeli da upišu željene fakultete bez polaganja prijemnih ispita. Veliku zaslugu, pored učenika, imaju i profesori ove škole koji svakodnevno rade sa učenicima i pripremaju ih na dodatnoj nastavi. Profesor Goran Jeremić kaže da je Bojana ove godine pokazala zavidno znanje i uspela da među brojnim učenicima postigne dobar rezultat.

Da se rad i trud isplate veruju i mnogobrojni učenici lazarevačke Gimnazije. Sposobni, talentovani, vredni, svestrani, krče sami sebi put ka zacrtanom cilju. Nažalost, za ozbiljnije istraživačke radove u ovom slučaju molekularne biologije, naša zemlja nema načina da im pomogne, pa će većina njih svoje školovanje nakon fakulteta, nažalost nastaviti u inostranstvu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Gimnazijalka Bojana Pejović osvojila prvo mesto na republičkom iz biologije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA