BeogradLazarevacVesti

Glodar 4 u sistemu na Polju „G“

Glodar 4 koji je sa dva odlagača sa nedakašnjeg Polja „D“ transportovan na novu radnu poziciju, 7. januara je uključen u proizvodnju na Površinskom kopu Polje „G“. Ova mehanizacija služi za povećanje otkrivke na ovom kopu. Od otvaranja Polja „G“, 2018. godine, otkopan je 21 milion kubika otkrivke i isto toliko miliona tona uglja, rekao je tehnički direktor kopa Radojica Radojičić. Ovaj kop svake godine proizvede između 5 i 6 miliona tona kvalitetnog uglja, koji se potom meša sa ugljem sa Tamnave zapad izatim transportuje ka drobilani i elektranama u Obrenovcu.

Polje G

Dva odlagača i Glodar 4 koji su krajem decembra prebačeni sa Polja „D“ na Polje „G“ služiće za povećanje otkrivke na ovom kopu. Od 2018. godine, kada je otvoren ovaj kop, otkopan je 21 milion kubika otkrivke, rekao je tehnički direktor Polja „G“ Radojica Radojičić. Da bi ovaj kop davao ugalj u kontinuitetu, potrebno je povećati kapacitete na otkrivci. Plan je da se tokom ove godine otkopa oko 3 miliona tona otkrivke.

Radojica Radojičić
Radojica Radojičić

Prilikom transporta na Polje „G“, uočeni su nedostaci na Glodaru 4, koji su u međuvremenu otklonjeni, pa je ovaj bager na BTO sistem uključen 7. januara, izjavio je Radojičić. Odlagač je u rad uključen 21. februara, dok će drugi, takozvani Kostolački odlagač, nakon rekonstrukcija nastaviti prema odlagalištu na kopu Veliki Crljeni.

Kostolački odlagač

Površinski kop Polje „G“ je zamenski kapacitet za kopove Veliki Crljeni i Tamnava Istočno polje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA