BeogradKulturaLajkovacLazarevacLjigVesti

Godišnjica Kolubarske bitke, položeni venci u Ćelijama

Povodom 107  godina od Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomen obeležje u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Rukovodstva tri opštine vence su položila i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače Brdu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izjavio je da polaganjem venaca iskazujemo poštovanje srpskim ratnicima koji su dali svoje živote za slobodu zemlje. Predstavnici Mesne zajednice Županjac i rukovodstvo lazarevačke opštine vence su položili i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu.

Hram Svetog Georgija u Ćelijama

Povodom 107. godišnjice Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomenik u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Kao i ranijih godina venci su položeni na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je na značaj Kolubarske bitke i istakao da odavanjem počasti iskazujemo poštovanje svim slavnim srpskim ratnicima koji su nesebično dali svoje živote u odbrani naše zemlje od moćnog okupatora u Prvom svetskom ratu.

Živković, Sinđelić, Lazarević i Stević

Nakon polaganja venaca na spomenik Kolubarskim ratnicima u Župancu istoričar i književnik, Milosav Nedić govorio je o stradanju srpskih ratnika tokom Kolubarske bitke. Nedić je istakao da su naši ratnici ono najbolje što je Srbija ikada imala, i iskazao nadanje da takav zločin koji se dogodio tada nikada više neće zadesiti Srpski narod.

Predstavnici Mesne zajednice Županjac i delegacije opštine Lazarevac položili su vence i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2014. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA