Goran Vesić: Do jeseni 33 kilometra nove vodovodne mreže u Barajevu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za Studio B da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završila izradu projekta i pribavila građevinsku dozvolu za radove na postavljanju vodovodne mreže u naseljima Arnajevo i Rožanci, u opštini Barajevo, kao i da će radovi na izgradnji vodovoda biti završeni na jesen.

Zamenik gradonačelnika je rekao da u Arnajevu i Rožancima ima oko 450 domaćinstava koja do sada nisu imala gradski vodovod, već su se snabdevala iz lokalnih bunara, kao i da će sada po završetku izgradnje ova domaćinstva biti povezana na beogradski vodovodni sistem i u budućnosti će imati potrebnu redovnost i stabilnost u vodosnabdevanju.

Ekipe „Beograd-puta” počele saniranje oštećenja na gradskim ulicama

Dužina vodovodne mreže koja se gradi iznosi 20,3 kilometra u Arnajevu i 13,3 kilometra u Rožancima, a Grad Beograd ulaže u projektovanje i izgradnju 72,2 miliona dinara – rekao je Vesić.

Vesić je objasnio da će se Arnajevo i Rožanci snabdevati iz postojećeg magistralnog cevovoda koji povezuje rezervoare „Gaj – Vreline” i „Arapovac”. Stalno snabdevanje ova dva naselja potrebnim količinama vode biće obezbeđeno iz rezervoara „Vrapče brdo”, za koji je u toku izrada tehničke dokumentacije, a početak njegove izgradnje planiran je za sledeću godinu, kao i izgradnja rezervoara „Brđanski kraj”.

Veći deo teritorije naselja Arnajevo i Rožanci pripada drugoj visinskoj zoni. Prema planovima, potrebna voda za ova naselja obezbeđivaće se iz postojećeg rezervoara „Gaj – Vreline” i vodovodnog sistema sa usputnim rezervoarima – „Brđanski kraj” (za vodosnabdevanje prve visinske zone naselja Beljina) i „Vrapče brdo”, iz koga će se snabdevati druga visinska zona Beljine i naselja Arnajevo i Rožanci. Pored rezervoara „Gaj – Vreline”, u prethodnom periodu Grad Beograd izgradio je distributivni cevovod u naselju Beljina, vodovodnu mrežu u naselju Lisović, kao i primarni cevovod kojim će se dopremati voda u budući rezervoar „Vrapče brdo”.–

Kako bi se dalje širila vodovodna mreža u ovom delu grada, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda upravo sprovodi javnu nabavku za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Arapovac i Mirosaljci, dužine četiri kilometra u Arapovcu i 18 kilometara u Mirosaljcima –  rekao je Vesić i dodao da će projektovanje biti završeno sredinom naredne godine, posle čega se raspisuje tender za izgradnju vodovoda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Goran Vesić: Do jeseni 33 kilometra nove vodovodne mreže u Barajevu

  • 22. februara 2020. at 19:35
    Permalink

    Jesen 2019e je prošla, uskoro će doći i proleće 2020e. Snabdevanje vodom sela Beljina iz vodovodnog sistema nije omogućeno. Da li to znači da nas Vesić obmanjuje?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA