BeogradLazarevacVesti

Goran Vesić sa pokretnom kancelarijom obišao Dudovicu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je, u pratnji predsednika opštine Lazarevac Bojana Stevića, i lokalnog rukovodstva Mesnu zajednicu Dudovica sa svojom pokretnom kancelarijom i u razgovoru sa meštanima Barzilovice, Čibutkovice i Dudovice razgovarao o njihovim problemima sa kojima se svakodnevno susreću. On je ovom prilikom najavio nastavak rekonstrukcije Gajskog puta u dužini od 4000 metara, čijim će završetkom biti  skraćen put do Lazarevca za 5 kilometara. Vesić je napomenuo da će opština Lazarevac uraditi projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže, a da će Grad Beograd obezbediti sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Govoreći o vodovodnoj mreži, zamenik gradonačelnika je istakao da je u toku procedura za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju cevovoda i 3 rezervoara u Čibutkovici, Dudovici i Brajkovcu, pa će biti obezbeđeno normalno vodosnabdevanje pet sela na jugu opštine.

Vesić u Dudovici

Pokretna kancelarija zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića boravila je u Mesnoj zajednici Dudovica. Ovom prilikom Vesić je, u pratnji predsednika lazarevačke opštine Bojana Stevića, razgovarao sa meštanima Dudovice, Čibutkovice i Barzilovice o njihovim svakodnevnim problemima. Vesić je najavio  nastavak rekonstrukcije Gajskog puta u dužini od oko 4000 metara i istakao da će završetkom tog posla put do Lazarevca biti kraći za 5 kilometara.

Goran Vesić u razgovoru sa meštanima Dudovice

Najavio je da će biti rešen problem nelegalne kanalizacije, te da će Grad Beograd obezbediti sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, a opština Lazarevac će uraditi projekat rekonstrukcije mreže. Jedno od važnijih pitanja bilo je vodosnabdevanje, a Vesić je rekao da je u toku procedura za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju cevovoda i 3 rezervoara u Čibutkovici, Brajkovcu i Dudovici, čime bi bio rešen ovaj problem za pet sela sa juga opštine.

Vesić u Dudovici

Tokom razgovora sa meštanima poručeno je da će biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju škole „Mihajlo Mladenović Selja“ u Dudovici, a u planu je da se otvori i Opštinski uslužni centar koji bi sadržao sve opštinske, gradske i republičke šaltere, kako bi građanima bili olakšani birokratski poslovi.

Vesić je napomenuo da je zadovoljan brojnim projektima u samom Lazarevcu među kojima su izgradnja 103 kilometra kanalizacije u vrednosti od oko 500 miliona evra, izgradnja dve fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, u Lazarevcu i Velikim Crljenima, u okviru projekta „Čista Srbija“, ali i najavljenim proširenjem Bg voza. Dodao je da će otpočeti rekonstrukcija sportskih centara i bazena.

Vesić i Stević

Prvi čovek opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zahvalnost zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i njegovim saradnicima na dolasku u Dudovicu i podsetio da je ovo mesto najudaljenija tačka od centra Beograda, i da ova mesna zajednioca mora imati jednak tretman kao one u centralnom gradskom jezgru. Rekao je da je meštanima predočeno koji su planovi za narednu godinu i pohvalio projekat uslužnog centra. Svim građanima koji sutra slave čestitao Svetog Nikolu.

Bojan Stević
Bojan Stević

„Sa Vladom Srbije ćemo raditi na rešavanju problema kanalizacione mreže. Mislim da je ideja uslužnog centra vrlo dobra nastojaćemo da što pre krene izgradnja tog objekta. Tako će se uštediti vreme i novac građana ovih pet sela. Drago mi je što smo saslušali potrebe naših sugrađana i usaglasili njihove želje sa realnim stavovima“

Milan Antonijević, poredsednik MZ Dudovica

Predsednik mesne zajednice Dudovica Milan Antonijević izrazio je zadovoljstvo dolaskom Gorana Vesića koji je sa saradnicima i rukovodstvom opštine Lazarevac saslušao probleme građana.

Vesić i Stević su ovom prilikom obišli i domaćinstvo Slađana Ivkovića u Čibutkovici, a najmlađim članovima ove porodice su podeljene igračke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Goran Vesić sa pokretnom kancelarijom obišao Dudovicu

  • 103 km kanalizacije 500 miliona eura.. Ispade kilometar kanalizacije 5 miliona eura, skuplje nego autoput. Ili je greska ili je nevidjena pljacka

    Reply
  • kanalizacija od 500 miliona evra ? To nema ni u dubaiju

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA