BeogradVesti

Goran Vesić – Unapređujemo rad svih odeljenja Centra za socijalni rad

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je nove prostorije Gradskog centra za socijalni rad – Odeljenje Vračar u Ulici Save Tekelije 10.

Vesic-i-zaposleni

Nakon obilaska prostorija, Vesić je podsetio da je tokom razgovora sa građanima Vračara pre četiri godine jedna od primedaba bila i ta da se prostorije Gradskog centra za socijalni rad na ovoj opštini nalaze u stambenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog, što je stvaralo probleme kako stanarima same zgrade tako i zaposlenima i korisnicima usluga.

Zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i sekretarki Nataši Stanisavljević, iz gradskog budžeta izdvojili smo nešto više od četiri miliona dinara i rešili problem. Time je centar dobio prostor koji ispunjava sve standarde, ima 400 kvadrata naspram nekadašnjih 250, sada imaju i po svim standardima uređene sobe za sastajanje sa decom pod nadzorom i sve druge uslove, kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić

On je podsetio i da će nekadašnji aneks zgrade Opštine Vračar, koji počinje da se preuređuje, biti iskorišćen za vrtić. Tako ćemo u centru Vračara dobiti vrtić koji inače nikako ne bi mogli da obezbedimo jer u tom kraju nema slobodnog prostora.

To je rezultat dobre saradnje opštine i grada i dobar primer kako možemo da rešavamo probleme na zadovoljstvo građana – kazao je Vesić.

Predsednik opštine Vračar dr Milan Nedeljković izrazio je zahvalnost Gradu Beogradu što je pronašao i renovirao prostorije za novo odeljenje na Vračaru. On je ukazao na važnost postojanja adekvatnih uslova Centra za socijalni rad jer se radi o poslu koji je veoma osetljiv.

Novi objekat u Ulici Save Tekelije ima 400 kvadratnih metara i Grad Beograd je u njegovo renoviranje uložio 4,2 miliona dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA