BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Grad Beograd izdvojio 240 miliona za podsticaje u poljoprivredi

Grad Beograd  raspisao je četiri javna poziva za dodelu subvencija registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.

Predavanje iz poljoprivrede

Ove godine za pčelarstvo je obezbeđeno 40 miliona dinara subvencija, za stočarstvo 20 miliona dinara, za voćarstvo i povrtarstvo 50 miliona dinara, dok je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina obezbeđeno 130 miliona dinara subvencija. Tim povodom u lazarevačkoj skupštinskoj sali gradski sekretar za privredu Milinko Veličković održao je predavanje za poljoprivrednike na temu ovih podsticaja.

Poljoprivredni proizvođači

Četiri javna poziva iz oblasti poljoprivrede za ovu godinu raspisao je Grad Beograd, a konkursi će trajati do 3. aprila. U odnosu na period od pre sedam godina, kada su podsticaji ukupno iznosili 20 miliona dinara, ove godine je namenjeno 240 miliona za podsticaje za poljoprivredne proizvođače na teritoriji Grada, rekao je gradski sekretar za privredu Milinko Veličković. Ove godine su po prvi put uvedeni podsticaji za nabavku traktora, kaže Veličković.

Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu
Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu

Cilj tribine u skupštinskoj  sali bio je da poljoprivrednim proizvođačima približi sve gradske podsticaje koji su raspisani, kaže član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu
Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu

Pravo na konkurisanje ima fizičko lice, nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, a sredstva se dodeljuju za nabavku poljomehanizacije po osnovu biljne i stočarske proizvodnje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA