Gradonačelnik Beograda: Izgradnja porodilišta u Lazarevcu u završnoj fazi

Izgradnja porodilišta u Lazarevcu u završnoj je fazi, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i najavio da će naredne nedelje posetiti Lazarevac kako bi se i sam uverio kako radovi napreduju. Trenutno se rade prilazni putevi, parking, kao i topli prolaz kojim će dom zdravlja biti povezan s porodilištem. Za opremanje porodilišta, koje će se prostirati na 1.350 kvadratnih metara, Grad Beograd je počekom ove godine izdvojio 11 miliona dinara za nameštaj, a uloženo je i 12 miliona dinara za medicinsku opremu.

Bebe 1

Gradonačelnik je za Tanjug rekao da je izgradnja porodilišta u Lazarevcu od velikog značaja ne samo za Lazarevčane već i za stanovnike okolnih naselja. Žene iz Lazarevca više neće morati da putuju do beogradskih akušerskih klinika, koje su im daleko. Praćenje trudnoće i porođaj biće lakši i ženama iz okolnih mesta kao što su Ub, Ljig i Lajkovac – rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da mu je važno da se uveri da se sve odvija po planu, zbog čega će početkom sledeće nedelje obići radove na porodilištu. Takođe je istakao da je za unapređenje sistema značajno čuti mišljenje građana o zadovoljstvu usluga koje dobijaju, kao i stavove zaposlenih o problemima sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnik je najavio da će obići i radove na novom krilu Doma zdravlja u Obrenovcu, čija ukupna vrednost u 2019. godini iznosi više od 209 miliona dinara, a završetak se očekuje u novembru. Grad Beograd je za njegovo opremanje izdvojio 32 miliona dinara.
Radojičić je istakao da je njegov cilj da svim Beograđanima, bez obzira da li žive u centru grada ili prigradskim opštinama, zdravstvene usluge budu podjednako dostupne.

Dom-zdravlja-4

Pokrenut je postupak nabavke još sedam ultrazvučnih aparata, u vrednosti od 28 miliona dinara, koji su namenjeni za domove zdravlja u Barajevu, Zemunu, Mladenovcu, na Vračaru, Zvezdari, Savskom vencu i Čukarici, a od juna će krenuti nabavka za preostale domove zdravlja.

Grad će nabaviti i šest rendgen aparata, u vrednosti od 79 miliona dinara, za pet domova zdravlja i Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu. Osim novih aparata i opremanja novosagrađenih zdravstvenih stanica i ambulanti, u ovoj godini je planirano i obnavljanje voznog parka zdravstvenih ustanova. Prema rečima gradonačelnika, ove godine biće nabavljeno 21 sanitetsko vozilo i 27 putničkih vozila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA