BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Gradski sekretar Savo Pavičić posetio poljoprivrednike u Stepojevcu

Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić u pratnji člana Veća Gradske opštine Lazarevac zaduženog za poljoprivredu Nenada Bačanca obišao je poljoprivrednike u severnom delu opštine Lazarevac. Sastanak je održan u Domu kulture u Mesnoj zajednici Stepojevac. Pavičić je rekao da je Grad Beograd posle Vojvodine drugi region po veličini sa 225 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta i 34 hiljade registrovanih gazdinstava. Naglasio je da će ove godine za poljoprivredu biti izdvojeno 300 miliona dinara.

Pavičić u Stepojevcu

Gradski sekretar novoosnovanog Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić i član Veća Gradske opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac obišli su poljoprivrednike severnog dela lazarevačke opštine. Ovo je bila prva poseta Pavičića i razgovor sa meštanima otkako je postavljen na mesto sekretara. Cilj sastanka koji je održan u Domu kulture u Stepojevcu bio je da se upozna sa interesovanjima poljoprivrednika. Pavičić je rekao da će za ovu godinu biti izdvojeno 300 miliona dinara za poljoprivrednike.

Pavičić u Stepojevcu

„Večerašnji povod  je da obiđemo poljoprivrednikie, da saslušamo  njihova interesovanja  i da vidimo šta možemo da pomognemo i da uvrstimo u naše Javne pozive. Grad Beograd je prepoznao poljoprivredu kao jednog od nosioca i stubova. Ove godine ćemo odvojiti 300 miliona za poljoprivrednike, za subvencije u mehanizaciju, stočarstvo, voćarstvo, povrtarstvo“.

Član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac, koji je prisustvao sastanku, rekao je da Grad Beograd otvaranjem Sekretarijata dokazuje da nije floskula to što se priča da će poljoprivreda biti jedan od četiri stuba razvoja Grada u narednom periodu.

Nenad Bačanac u Stepojevcu

„Večeras smo došli na sever opštine, posle toga ćemo ići na jug, obići ćemo sva sela sa ciljem da se informišemo o tome kakve su želje i zahtevi poljoprivrednika i onda na osnovu toga da se formiraju Javni pozivi Grada Beograda“.

Poljoprivrednici u Stepojevcu

Gradski sekretar Savo Pavičić rekao je da mu je plan da sa svojim saradnicima obiđe sve delove opštine Lazarevac kako bi poljoprivrednim proizvođačima približio informacije o aktuelnim podsticajima i čuo koji su njihovi problemi, kako bi ih u budućnosti zajedno rešavali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA