Hor “Sveti Dimitrije” održao koncert duhovne muzike ”Bez Boga ni preko praga”

”Bez Boga ni preko praga” naziv je koncerta duhovne muzike koji je održan povodom stogodišnjice od završetka Velikog rata i u okviru manifestacije „Dani Kolubarske bitke“. Hor “Sveti Dimitrije”, održao je koncert u Hramu Svetog Dimitrija u Lazarevcu. Prisutnima su se obratili starešina Hrama otac Marko Mitić i kao i vođa hora, paroh Vladimir Stojković.

U okviru manifestacije ”Dani Kolubarske bitke”, a u čast junaka stradalih tokom Velikog rata hor “Sveti Dimitrije” održao je koncert duhovne muzike u Hramu Svetog Dimitrija. Starešina Hrama otac Marko Mitić u svom obraćanju ukazao je na značaj manifestacije.

Otac Marko Mitić, strarešina Hrama
Otac Marko Mitić, strarešina Hrama

Tradicionalnim učešćem, u manifestaciji ”Dani Kolubarske bitke” ovoga puta hor ”Sveti Dimitrije” odlučio se da duhovnim pojanjem prikaže značaj molitvi koje su ulivale snagu vojnicima tokom istorijskih stradanja.

Duže od deceniju i po hor „Sveti Dimitrije“ učestvuje u liturgijskom pevanju u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, ali i u hramovima širom našeg namesništva. Do sada su se članovi hora uspešno predstavljali na Smotrama pravoslavnih horova Eparhije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA