Humanitarna akcija Udruženja žena Barajeva za Sigurnu kuću u Beogradu

Udruženje žena Barajeva organizovalo je drugu godinu za redom prodajnu izložbu nakita i grnčarije, koji su nastali na kreativnim radionicama ove organizacije. Sva prikupljena sredstva namenjena su ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja koji borave u Sigurnoj kući u Beogradu. U sklopu prodajne izložbe u Centru za kulturu Barajevo organizovan je i kulturno umetnički program „Poselo“, povodom tri godine uspešnog postojanja i rada Udruženja žena Barajeva.

Humanost ne traži veliko odricanje, niti veliki novac. Humanost traži samo najbolji deo naših bića. To što prepoznajemo i što činimo za druge u nevolji, zapravo najviše činimo nama samima. Prodajna izložba je bila dobra prilika za sve koji su želeli da imaju lep unikat nastao u Udruženju, svojom kupovinom ujedno i pomognu rad Sigurne kuće u Beogradu, izjavila je predsednica Udruženja žena Barajeva Dušica Milovanović.

Dušica Milovanović, predsednica Udruženja žena Barajeva
Dušica Milovanović, predsednica Udruženja žena Barajeva

Na prodajnoj izložbi našli su se unikatni nakit i proizvodi od grnčarije, koje su vredne i humane žene udruženja pravile s ljubavlju u prethodnom periodu. One se često okupljaju i svoju kreativnost usmeruju ka humanitarnim aktivnostima.

Humanitarnu akciju Udruženja žena Barajeva podržala su i udruženja „Slatki osmeh“ iz Jagodine i Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zajedno do svetlosti“. Oni ističu u prvi plan izuzetnu saradnju sa udruženjem iz Barajeva i ističu da će međusobno nastaviti da se pomažu i podržavaju i u budućim akcijama.

Među prisutnima na prodajnoj izložbi ručnih radova bila je i Zorica Vujović, bivši rukovodilac odeljenja Centra za socijalni rad u Barajevu a sada članica Udruženja žene Barajeva. Ona ističe da joj je čast da bude deo ovog udruženja.

Nakon prodajne izložbe, u velikoj sali Centra za kulturu Barajevo održan je kulturno umetnički program „Poselo“ povodom tri godine postojanja Udruženja. Udruženje žena Barajeva, koje broji više od 50 članova, osnovano je 11. novembra 2016. godine i do sada se istaklo velikim brojem humanih aktivnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA