BeogradLazarevacSportVesti

Humanitarni turnir u basketu 3×3 za Kostu i Stefana

Humanitarni turnir u basketu 3×3 u organizaciji Košarkaškog kluba Kolubara odigran je na popularnom lazarevačkom terenu „Balerina“. Misija ove akcije bila je da se prikupe novčana sredstva za Kostu i Stefana kojima je neophodan novac za lečenje. Ove večeri ukupno je prikupljeno 138.860 dinara.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koja ima humanitarni karakter a novac je namenjen za lečenje Košte i Stefana. Humanitarni turnir u organizaciji Košarkaškog kluba Kolubara okupio je veliki broj bivših i sadašnjih igrača a učešće u njemu uzelo je 12 seniorskih i 7 kadetskih ekipa. Sav prighod od kotizacije kao i novac od kupljenog osveženja namenjen je u humanitarne svrhe.

Iako ovaj turnir ima svog pobednika, ističe se da su svi akteri ovog humanog skupa pobednici jer su ostvaril svoj cilj – obezbedili novac koji će dobro doći sugrađanima kojima je neophodan za dalje lečenje.

Kosta boluje od retke mutacije gena koja mu onemogućava da živi i razvija se kao i njegovi vršnjaci. On bi 28. jula trebalo da otputuje u Ameriku na dijagnostiku i lečenje.Stefanu su sredstva potrebna za operaciju, kontinuirane terapije i tretmane, rehabilitaciju, specijalističke preglede, ortopedska pomagala kao i za putne troškove za odlazak na lečenje.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA