BeogradLazarevacVesti

Incident u luna parku u Lazarevcu izbegnut brzom reakcijom zaposlenih

Incident u luna parku u Lazarevcu, izbegnut je zahvaljujući brzoj reakciji radnika. Na snimku koji se u nedelju uveče pojavio na društvenim mrežama, čula se škripa i vriska dece i roditelja i delovalo je kao da će se ringišpil svakog trenutka srušiti. Međutim, vlasnici luna parka „Prendić“ u izjavi za RTV GEM kažu da je izbegnuta tragedija kojoj je prethodio pokušaj jednog dečaka da se odveže i da dohvati igračku, kako bi osvojio nagradnu vožnju. U trenutku kada je video da dečak pokušava da se odveže, radnik je aktivirao kočnicu i zaustavio ringišpil, i kako sam kaže sprečio da dođe do tragedije. Na svu sreću nije bilo povređenih a nakon uviđaja policije, luna park je nastavio da radi.
Velisav Prendić, vlasnik luna parka
Velisav Prendić, vlasnik luna parka

U nedelju uveče, luna park „Prendić“ u Lazarevcu bio je poprište dramatičnog incidenta a zahvaljujući brzoj reakciji radnika izbegnuta je potencijalna tragedija. Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, čula se škripa i vriska dece i roditelja, dok je ringišpil delovao kao da će se srušiti svakog trenutka. Prema izjavi vlasnika luna parka za RTV GEM, incident je izbegnut nakon što je jedan dečak pokušao da se odveže i dohvati igračku, u nameri da osvoji nagradnu vožnju. Radnik luna parka je, primetivši dečakov pokušaj, brzo reagovao i aktivirao kočnicu, zaustavivši ringišpil i tako sprečio moguću tragediju.

Policija je obavila uviđaj, nakon čega je luna park dobio dozvolu za nastavak rada. Srećom, u ovom incidentu nije bilo povređenih a dečak koji je svojim nesmotrenim činom ugrozio bezbednost svih koji su se vozili na ringišpilu, otišao je kući bez ikakvog objašnjenja.

Vlasnik ovog luna parka kaže da poseduje sve neophodne ateste a jednom godišnje lincencirana firma vrši proveru svih sprava i izdaje potvrdu o ispravnosti. „Svaki dan radimo vizuelnu i mehaničku proveru svih objekata u luna parku i dok ne probamo sve uređaje bez posetilaca nekoliko puta, ne puštamo  ih u rad“, kaže Velisav Prendić, vlasnik luna parka.

Ringišpil luna park

Važno je da su vlasnici luna parka brzo reagovali i preduzeli mere kako bi osigurali bezbednost posetilaca a kako ističu ne očekuju da će ovaj incident ostaviti posledice na njihov posao, jer su nakon sinoćneg nemilog događaja brzo nastavili sa radom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA