BeogradLazarevacVesti

Inspekcijska kontrola privatnih predškolskih ustanova

U oko 40 privatnih predškolskih ustanova, koje su u sistemu subvencija Grada Beograda, tokom protekle nedelje izvršena je vanredna, nenajavljena inspekcijska kontrola protivpožarne opremljenosti, u saradnji sa Upravom za vanredne situacije Grada Beograda, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako je rekao gradski sekretar akcija je mesecima, pažljivo pripremana.

Gradska prosvetna inspekcija ciljano je proveravala prijavljenu dolaznost dece i broj poručenih obroka za njih koji se moraju poklapati, dok Uprava proverava sistem protivpožarne zaštite – rekao je Gak.

On je poručio da će mere koje će se nakon inspekcijskog nadzora preduzeti zavisiti od nalaza, ali da je najvažnija poruka koja se želi poslati da propisi i zahtevani kriterijumi moraju striktno da se poštuju. Sekretar je istakao i da su česte žalbe roditelja na ishranu u privatnim vrtićima, te da je poređenjem broja dece i broja poručenih obroka od ketering službi grad našao način da proveri i ovaj segment poslovanja uprkos činjenici da su privatni vrtići sami u obavezi da organizuju ishranu dece, te da je grad ne kontroliše.

U poslednjih pet meseci u Beogradu su otvorena čak 62 nova privatna vrtića, i sada ih je u sistemu subvencije grada 332, što je rast broja vrtića za 23 odsto u odnosu na maj. U ovom trenutku Grad Beograd subvencioniše boravak 16.011 mališana u privatnim vrtićima sa do 22.361 dinar mesečno po detetu, koliko iznosi 80 odsto ekonomske cene državnog vrtića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA