Intezivirani radovi na gradskom trgu u Lazarevcu

Radovi na uređenju gradskog trga koji povezuje Karađorđevu i ulicu Voke Savića u Lazarevac intezivno se izvode. Vremenski uslovi idu na ruku izvođačima radova, a trenutno se privode kraju radovi na stazama za osobe sa invaliditetom, trotoarima i manjoj fontani. Ostalo je da se završi još 20 kvadrata kako bi ovi radovi bili završeni, a potom će uslediti radovi na pripremi za izgradnju velike fontane i popločavanju većeg dela trga, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Početkom nove građevinske sezone na proleće, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, biće potrebno oko dva meseca kako bi trg dobio izgled koji je i zamišljen po projektu.

Rekonstrukcija gradskog trga

Nov i moderan izgled, nakon gotovo 40 godina, dobiće nekadašnji trg rudara, jedno od omiljenih mesta za odmor u Lazarevcu. Radovi su intezivirani, a i vremenski uslovi pogoduju izvođačima radova. Trenutno se privode kraju radovi na stazama, manjoj fontani i trotoarima, izjavio je prilikom obilaska radova predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.

Stević u obilasku radova

Trg će u finišu radova dobiti i led rasvetu, pa se očekuje da ovaj prostor bude novo mesto na kojem će se okuplajti i mladi i stariji sugrađani, kaže Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Projekat za građevinsku dozvolu, za uređenje platoa ispred zgrade opštine je predat, rekao je Stević i naglasio da će pored samog platoa sadržati i podzemnu garažu za automobile sa 46 parking mesta, sa određenim brojem parking mesta za osobe sa invaliditetom. Celokupnu investiciju za uređenje platoa finansiraće Direkcija Grada Beograda, kaže Stević.

Rekonstrukcija trga u Lazarevcu

U planu je i uređenje parka ispod hotela Vis, kao i parka za žitelje Mesne zajednice Rudovci, preko puta Doma kulture.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je nadu da će, kada bude povoljnija epidemiološka situacija, svi sugrađani sa ponosom svojim gostima moći da pokažu novi, lepši i moderniji izgled naše opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA