Ispunjeno obećanje stanarima zgrada u MZ „19. septembar“

Na inicijativu stanara dve zgrade u Lazarevcu poznate kao „karingtonke“, asfaltiran je parking iza ovih zgrada, koji pored stanara, koriste i drugi vozači. U zgradama žive porodice sa malom decom i starija lica, pa je bilo neophodno uređenje ovog prostora koji je bio vidno urušen, kažu stanari i dodaju da je opštinsko rukovodstvo u kratkom roku pristupilo rešavanju ovog problema. Radove je obišao i predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima koji je dodao da se opština trudi da usliši sve zahteve svojih sugrađana i da će se nastaviti sa radovima i u narednom periodu, sve dok to vremenski uslovi dozvoljavaju.

Incijativa za uređenje parkinga potekla je od stanara dve zgrade čuvene „karingtonke“. U ovim zgradama pretežno žive porodice sa malom decom i starija lica, koja su često zbog oštećenja na trotoarima imali problem da se kreću ili da voze kolicima svoju decu. Nakon ovog asfaltiranja u planu je postavljanje i mobilijara ali i nove rasvete, kaže Božidar Ikonić jedan od stanara i incijatora uređenja parkinga.

Božidar Ikonić
Božidar Ikonić

Obećanje upravnicima zgrada u mesnoj zajednici „19. septembar“ ispunili smo u kratkom roku, kaže predsednik opštine Bojan Stević i dodaje da je uređenjem ovog parkinga proširen i kapacitet za nova pakring mesta. U narednim danima pešačke staze biće zaštićenje barijerama kako bi se sprečilo prakiranje na stazama gde prolaze stanari ovih zgrada, kaže Stević.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Stević je najavio i nastavak radova u seoskim sredinama kao i u Trećoj mesnoj zajednici.

Posle 40 godina parkng iza popularnih „karingtonki“ je asflatiran i proširen a u sklopu radova asfaltiran je i požarni put, pešačke staze i trotoari.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA