Izazovi turističke agencije „Albatros“ tokom pandemije koronavirusa

Turističke agencije u svetu i kod nas među najpogođenijima su zbog pandemije koronavirusa, i nemogućnosti putovanja. Lazarevačka turistička agencija „Albatros“ koja posluje 19 godina, uspela je mudrom politikom da sačuva broj zaposlenih i opstane i u ovim teškim vremenima. Brojni su izazovi sa kojima se susreću zaposleni u „Albatrosu“, a najveći problem predstavljaju mere koje se često menjaju u cilju suzbijanja kovida, pa se na taj način već dogovorene ture otkazuju. Ipak, u ovoj agenciji u ponudi imaju Tursku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Egipat ali i jednodnevne izlete u našoj zemlji. U slučaju otkazivanja nekog aranžnama, u „Albatrosu“ kažu da putnicima vraćaju pun iznos novca.

Agencija Albatros

Epidemija koronavirusa u Srbiji traje već godinu dana. Od samog početka se znalo da će nesagledive posledice ostaviti na globalnu ekonomiju i odneti brojna radna mesta. U turističkoj agenciji „Albatros“ kažu da nije bilo lako sačuvati zaposlene i izboriti se sa svim nedaćama koje je donela epidemija.

Agencija Albatros

Agencija „Albatros“ u svojoj ponudi, već imaj Tursku, a cene su u odnosu na ranije godine nešto veće. Takođe, moguće je otputovati u Albaniju, Egipat, Crnu Goru, ali obići i primamljive destinacije u našoj zemlji kroz jednodnevne izlete. Problem agencijama predstavljaju i česte promene epidemijskih mera, pa dolazi do otkazivanja putovanja. Vlasnica agencije „Albatros“ Marina Stevanović kaže da se u slučaju otkazivanja putovanja, klijentima vraća novac.

Marina Stevanović
Marina Stevanović

U agenciji „Albatros“ kažu da su koristili prošlogodišnju pomoć države, i nadaju se da će država ali i lokalna samouorava imati više sluha kada je u pitanju njihov status i teška situacija u kojoj su se našli.

Agencija Albatros

I pored svega, u ovoj agenciji kažu da se nadaju da će dolaskom proleća doći i neka lepša vremena za turizam. Vremena u kojima će se ljudi ponovo družiti i obilaziti najrazličitije destinacije naše planete.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA