BeogradLazarevacPolitikaVesti

IZBORNA KOMISIJA: Rezultati izbora u opštini Lazarevac

Izlaznost na izborima za odbornike za Skupštinu grada Beograda bila je veća u prigradskim, nego u centralnim opštinama a najveća izlaznost bila je u opštini Lazarevac gde je prema nezvaničnim podacima Izborne komisije GO Lazarevac izlaznost bila 60.11 odsto. Najviše glasova je osvojila lista “Aleksandar Vučić zato što volimo Beograd“ 52,44 odsto.

IZBORNA KOMISIJA: Rezultati izbora u opštini Lazarevac

Izlaznost na izborima za odbornike za Skupštinu grada Beograda bila je veća u prigradskim, nego u centralnim opštinama a najveća izlaznost bila je u opštini Lazarevac gde je prema nezvaničnim podacima izlaznost 60,11%. Na juče održanim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, u najvećem broju na birališta, od svih 17 beogradskih opština, izašli su građani Lazarevca.

Na teritoriji GO Lazarevac otvoreno je 64 biračka mesta, a izbori su prošli bez ijednog incidenta i nepravilnosti.

Koordinator Izborne komisije istakao je da su ovo najuspešnije sprovedeni izbori do sada bez primedbi akreditovanih domaćih i stranih posmatrača. Predsednik Skupštine grada ima obavezu da u roku od 15 dana od objavljivanja izbornih rezultata zakaže konstitutivnu sednicu novog gradskog parlamenta.

Rok za konstituisanje gradske skupštine je dva meseca od dana objavljivanja rezultata izbora. Od konstituisanja Skupštine grada Beograda, u roku od mesec dana trebalo bi izabrati njene izvršne organe, a to znači gradonačelnika i članove Gradskog veća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA