LajkovacVesti

Izgradnja fekalne crpne stanice “Borverk“

Predsednik opštine Lajkovac u pratnji svojih saradnika obišao je radove koji se izvode na fekalnoj crpnoj stanici „Borverk“. Vrednost radova je pet miliona dinara a izvođač radova je firma iz Jagodine „Hidrokontrol“. Izgradnjom ove fekalne stanice pokriveno je oko 150 domaćinstava. U planu je da u toku ove godine bude izgrađen i nastavak ove kanalizacione mreže do Jabučja, najavio je Andrija Živković, predsednik opštine.

Fekalna-stanica

Nastavljamo fazno i planski da završavamo radove koje smo počeli da radimo u 2017. godini. Fekalna kanalizacija završena je u toku prošle godine u naseljenom mestu Jabučje, zaseok Šerinka, čiji su radovi bili oko 11 miliona dinara. Oko pet miliona dinara opština Lajkovac izdvojila je za završetak radova na crpnoj stanici „Borverk“.

Andrija-Živković
Andrija Živković

Ukupna vrednost radova za Slovac i deo Nepričave, koji će biti priključeni na kanalizacionu mrežu je 50 miliona dinara i očekujem da ćemo fazno ove i naredne godine obe mesne zajednice priključiti na mrežu. Preko 90 odsto stanovništva u Lajkovcu ima rešeno pitanje kanalizacione mreže, i po tome se vidi da opština Lajkovac ulaže u ekologiju i rešavanje komunalnih problema – kaže Živković.

crpna-stanica

Izgradnjom ove crpne stanice oko 500 stanovnika opštine pokriveno je kanalizacionom mrežom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA