BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba „Drugi prostor“ u Modernoj galeriji do 27. aprila

U Modernoj galeriji otvorena je izložba umetnika Igora Jovanovića pod nazivom „Drugi prostor“. Akademski slikar publici u Lazarevcu predstavio se apstraktnim slikama velikih formata koje obiluju bojom a dela su nastajala tokom prethodne dve godine. Sve slike rađene su tehnikom ulje na platnu a ljubitelji ove umetnosti moći će da ih pogledaju u Modernoj galeriji sve do 27. aprila.

Izložba Igora Jovanovića

Akademski slikar Igor Jovanović iza sebe ima preko 14 samostalnih izložbi u našoj zemlji a u protekle dve stvarao je slike koje je objedinio u izložbu pod nazivom „Drugi prostor“.  Slike ovog umetnika su velikih formata, obiluju bojom, maštom i mogu se doživeti na više načina. Darinka Stanojević, kustos Moderne galerije, rekla je na otvaranju da su Igorova dela lišena predmeta i da posmatraču ostavljaju mogućnost da sami dožive sliku na svoj način bez pokušaja da razumeju šta je umetnik hteo da kaže i pokaže.

Igor Jovanović zahvalio se Centru za kulturu i Modernoj galeriji i dodao da je počastvovan što izlaže u prostoru koji čuva legat neprocenjive umetničke vrednosti. Dodaje da ostaje veran svom umetničkom rukopisu i da su sve slike nastale tehnikom ulje na platnu, naslikane na platnima velikih formata.

Igor Jovanović rođen je u Gornjem Milanovcu, a Akademiju umetnosti završio u Novom sadu gde je pohađao odsek za likovnu umetnost i pedagogiju. Trenutno živi i stvara u Beogradu.  Izlоžba će u Modernoj galeriji traјati dо 27. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA