BeogradKulturaLazarevac

Izložba ikona studenata Akademije SPC

Crkvena opština Lazarevac u saradnji sa Centrom za kulturu Lazarevac organizovala je izložbu ikona studenata Akademije Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju. Izložba je otvorena u svečanoj sali Parohijskog doma a svi zainteresovani sugrađani će moći da je pogledaju u narednih sedam dana.

Izložba ikona u lazarevačkom Parohijskom domu organizuje se već šestu godinu za redom sa blagoslovom Episkopa Šumadijskog Gospodina Jovana. Svake godine izlagači su različiti a sama izložba ima edukativni karakter.

Vlada-Dimitrijević
Vlada Dimitrijević

Sve izložbe su edukativnog karaktera. Izložba se ne završava danas nego traje narednih sedam dana. U našu salu Parohijskog doma veroučitelji će dovoditi učenike koji će čas veronauke posvećen ikonama, imati ovde u našoj sali – dodao je Vlada Dimitrijević.

Crkvena opština Lazarevca može biti ponosna izložbom mladih ljudi koji su žrtvovali svoje vreme, novac i mnogo toga da se posvete očuvanju i radu na ikonama, freskama i zaštiti srpskih srednjevekovnih fresaka, ikona i opšte manastira i crkava, rekao je nakon otvaranja izložbe ikonopisac Aleksandar Pavlić.

Aleksandar-Pavlić
Aleksandar Pavlić

Ova izložba je jako dragocena zato što je njen sadržaj u velikoj meri zasnovan na našem srednjevekovnom slikarstvu, a to govori da je naš narod, narod koji ima svoju prošlost i naravno, svoju budućnost. Možemo reći da imamo najlepše freske sveta– dodao je Pavlić.

Izložba-ikona

Svi Lazarevčani koji budu želeli da pogledaju izložbu ikona studenata Akademije SPC, moći će to da učine u Parohijskom domu u narednih sedam dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA