Izložba karikatura i logotipa “Ovo ništa ne valja”

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba karikatura i logotipa pod nazivom „Ovo ništa ne valja“ autora Nenada Karića. U pitanju je zbirka likovnog i pisanog stvaralaštva nastalih u periodu od 1994. do 2019. godine. Izložbu će publika u lazarevačkoj biblioteci moći da pogleda do 6. marta.

Ova izložba je lična reakcija autora na sve one radove koji nisu imali sreću da budu prezentovani na izložbama i festivalima a koje je sa istim žarom i ljubavlju radio. Izloženi radovi su nastali u periodu od 1994. godine pa do danas.

Iako izložba ima naziv „Ovo ništa ne valja“ po reakcijama posetilaca može se zaključiti da se baš ne slažu sa ovom Karićevom konstatacijom jer su se mogli čuti samo pozitivni komentari.

Nenad Karić, autor

Karikatura je i dalje zastupljena u našem društvu ali ne igra tako veliku ulogu kao nekada, smatra Nenad Karić.

Po sopstvenom priznanju autora, logo ili zaštitni znak je nešto što ga je na poseban način privuklo a kao krivca navodi Lazarevčanina Milovana Radovanovića, koji mu je svesrdno preneo znanje iz ove specifične kategorije primenjene umetnosti. Ovo je četvrta samostalna izložba Nenada Karića koju će posetioci biblioteke moći da pogledaju do 6. marta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA