Izložba slika “Refleksija” Jelene Andabake i Nede Krstić dostupna posetiocima narednih 15 dana

Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac počela je svoju izlagačku sezonu 2019. godine u petak, 1. marta izložbom slika “Refleksija”, Jelene Andabake i Nede Krstić. Projekat „Refleksija” rođen je nakon mnogobrojnih razgovora, razmena ideja ali i kao posledica sličnih pogleda na društvo i okolinu. Izložbu će posetioci galerije moći da vide narednih 15 dana.

Ovde se primarne ideje i stavovi dva autora poklapaju iako se slike vizuelno razlikuju. Vazdušasti pejzaži Jelene Andabake asociraju na spokojnost i smirenost. Ona pokušava da posmatrača oslobodi svakodnevnog stresa sa kojim se susreće, tako što ga kroz svoje pastelne pejzaže vodi do snova, umiruje ga laganim prelazima boja a iza svega se krije poziv da se ljudi vrate prirodi jer mir koji nam ona daje jedinstven je samo njoj. Jelena i njena rođena sestra Neda prvi put izlažu pred lazarevačkom publikom.

Neda Krstić sa svojim psihološkim portretima staraca jasno stavlja do znanja da život savremenog čoveka u gradu vodi do potpune otuđenosti.

Dve autorke Jelena i Neda, iako mlade, učestvovale su do sada na mnogobrojnim kako samostalnim tako i grupnim izložbama. “Projekat Refleksija” posetiocima Moderne galerije će biti dostupan u narednih 15 dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA