Izložba “Svet akvarela – Grujica Lazarević” predstavljena Lazarevčanima

Retrospektivna izložba slika „Svet akvarela – Grujica Lazarević“, autorke Darinke Stanojević, otvorena je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Na izložbi je predstavljen deo bogatog kulturnog nasleđa umetnika, period od 70-ih godina 20. veka do 2002. godine, iz ličnog fonda umetnikove kćerke Svjetlane Đelošević. Izložba je realizovana u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Grujica-Lazarević

Godinama unazad Moderna galerija je učestvuje u obeležavanje manifestacije “Dani Lazarevca”. Ideja je da se svake godine priredi izložba jednog Lazarevčanina, umetnika koji je ostavio traga u likovnom životu naše opštine. Ovaj put izbor je pao na Grujicu Lazarevića, rođenog Rudovčanina.

Moderna-galerija

Na izložbi je prikazana 21 slika, rađene u različitim tehnikama, uz dominaciju akvarela. Izložba je realizovana zahvaljujući Svjetlani Đelošević, umetnikovoj ćerki koja je na otvaranju izrazila zahvalnost što se radovi njenog oca mogu pogledati u sklopu manifestacije “Dani Lazarevca”.

Grujica Lazarević je izlagao na osamdeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na dvestatrideset kolektivnih izložbi. Bio je redovan učesnik kulturne manifestacije „Selu u pohode“, koju je inicirao glumac Zoran Radmilović od 1972. do 1990. godine. Inicijator je osnivanja Rudovačke likovne kolonije 1997. godine.

Projekat je realizovan uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!