BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba „Svet akvarela – Grujica Lazarević“ predstavljena Lazarevčanima

Retrospektivna izložba slika „Svet akvarela – Grujica Lazarević“, autorke Darinke Stanojević, otvorena je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Na izložbi je predstavljen deo bogatog kulturnog nasleđa umetnika, period od 70-ih godina 20. veka do 2002. godine, iz ličnog fonda umetnikove kćerke Svjetlane Đelošević. Izložba je realizovana u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Grujica-Lazarević

Godinama unazad Moderna galerija je učestvuje u obeležavanje manifestacije „Dani Lazarevca“. Ideja je da se svake godine priredi izložba jednog Lazarevčanina, umetnika koji je ostavio traga u likovnom životu naše opštine. Ovaj put izbor je pao na Grujicu Lazarevića, rođenog Rudovčanina.

Moderna-galerija

Na izložbi je prikazana 21 slika, rađene u različitim tehnikama, uz dominaciju akvarela. Izložba je realizovana zahvaljujući Svjetlani Đelošević, umetnikovoj ćerki koja je na otvaranju izrazila zahvalnost što se radovi njenog oca mogu pogledati u sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“.

Grujica Lazarević je izlagao na osamdeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na dvestatrideset kolektivnih izložbi. Bio je redovan učesnik kulturne manifestacije „Selu u pohode“, koju je inicirao glumac Zoran Radmilović od 1972. do 1990. godine. Inicijator je osnivanja Rudovačke likovne kolonije 1997. godine.

Projekat je realizovan uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA