Javni čas pod nazivom „Kulturno nasleđe“ u organizaciji OŠ „Vojislav Voka Savić“

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u organizaciji Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ održan je čas za učenike osmih razreda pod nazivom „Kulturno nasleđe“. Javni čas je posvećen ovoj osnovnoj školi i Lazarevcu. Čas su pripremili učenici uz pomoć nastavnice istorije Maje Novaković a đaci su imali priliku da se bolje informišu kako je nekad bilo u njihovoj školi i gradu u odnosu na danas.

Javni čas posvećen je godini kulturnog nasleđa u Evropi i bio je dobra prilika da se učenici bolje upoznaju sa istorijatom Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ i opštine Lazarevac kao i nekim starim davno zaboravljenim zanatima, kultnim mestima i drugim bitnim ljudima i događajima ovog kraja.

Nastavnici istorije Maji Novaković veliku pomoć prilikom pripreme materijala i časa pružili su učenici Aleksandar Rabrenović i Mateja Petrović.

Maja Novaković, nastavnica istorije
Maja Novaković, nastavnica istorije

Javni čas samo je prvi u nizu koji će biti organizovan a sledeće godine kada škola „Vojislav Voka Savić“ obeležava 130 godina od postojanja učenici i nastavnici će pripremiti još bogatiji program sa obimnijim materijalom i fotografijama o svojoj školi ali i opštini Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA