Javni poziv lazarevačkim voćarima za podelu mineralnog đubriva

GO Lazarevac raspisuje javni poziv za bespovratnu i besplatnu raspodelu mineralnog đubriva za potrebe voćara. Predviđena je podela 500 kg mineralnog đubriva po hektaru, što je ukupno 35 tona a prijavljivanje traje do 22. novembra. Kako je rekao član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac, Ministarstvo poljoprivrede je prepoznalo sve napore Gradske opštine ka razvoju poljoprivrede pogotovo voćarstva i izabralo Lazarevac kao jednu od 27 opština na teritoriji Srbije koja je dobila sredstva za besplatnu podelu mineralnog đubriva poljoprivrednicima.

Vlada Republike Srbije je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog djubriva KAN sa sadržajem azota 27% poljoprivrednicima koji ove godine imaju prijavljene površine pod voćem. GO Lazarevac je jedna od 27 u Srbiji čiji će voćari dobiti đubrivo.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Kako je rekao član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac procedura za sve one koji su zainteresovani je maksimalno pojednostavljena, a svi koji zadovolje uslove dobiće mineralno đubrivo.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić se zahvalio ministarstvu poljoprivrede zato što je prepoznalo opštinu Lazarevac kao opštinu u koju vredi ulagati.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Raspodela mineralnog đubriva će se vršiti prema rang listi kandidata koju formira Komisija, a prema redosledu pristizanja zahteva do raspoloživih količina đubriva. Komisija će proporcionalno određivati količinu mineralnog đubriva, u skladu sa prijavljenim površinama pod voćem. Fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva je dužno da preuzeto mineralno đubrivo iskoristi isključivo za radove u poljoprivredi na površinama prijavljenim pod voćem.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA