BeogradLazarevacVesti

Jelena Ružić deo izložbe “Kada je svet stao one nisu“

Predsednica ženskog udruženja Kolubarskog okruga (ŽUKO), Jelena Ružić, odabrana je među deset žena u Srbiji koje su uticale na 2020. godinu. Tim povodom osmog marta je u Knez Mihajlovoj u Francuskom kulturnom centru organizovana izložba pod nazivom „Kada je ceo svet stao, one nisu“. Izložba će trajati do 23.marta , i na toj izložbi se nalazi 10 panoa, koji sadrže audio priče svih žena. Ova izložba će putovati i u druge gradove Srbije.

ruzic 1ŽUKO otvara šest poslovnica, koje su podržane od strane građanskih inicijativa i organizacije  Helvetas kroz institucijalni grant, a poslovnice su finansirane iz sredstava vlade Švajcarske. Vrlo aktivno se radi na otvaranju ovih poslovnica u svih šest jedinica lokalnih samouprava Kolubarskog okruga. Cilj jeste da se okupljaju žene iz ruralnih područja kako bi povećale i društveni i politički aktivizam.

zuko 2Projekat na kome aktivno rade poslednjih meseci je „Hobotnica“, koju su predstavili desetog marta na ekonomskoj konferenciji Ujedinjenih nacija za Evropu, gde su dobili pozitivne kritike od predstavnika vlade koji bili prisutni na konferenciji. Ovaj program sadrži niz aktivnosti, koje rešavaju životne probleme mnogih žena. Projekat „Hobotnica“ je podržan od strane agencije Ujedinjenih nacija i sredstava GIZA.

Žene su u vreme pandemije izmislile kako da reše probleme i pomognu drugima , kako da budu tu i za porodicu i za posao, i lepo je rečeno „Kada je sve stalo, one nisu“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA