Još danas prijave za subvencije od 100 evra za fiskalne kase

Još danas privrednici mogu da se prijave na portalu Poreske uprave za subvencije od 100 evra po fiskalnom uređaju i po prodajnom mestu. Dodatni rok za to počeo je 15. marta, a do kraja aprila svi koji posluju sa fizičkim licima u obavezi su da nabave nove fiskalne uređaje i pređu na elektronsku fiskalizaciju.

Pravo na subvencije imaju svi koji trguju sa fizičkim licima, a od 1. maja oni sa Poreskom upravom mogu biti povezani isključivo preko novih fiskalnih kasa, što omogućava da svaki račun u trenutku izdavanja bude vidljiv i poreznicima. Država je do sada poreskim obveznicima za subvencije isplatila nešto više od pet milijardi dinara.

Proizvođači fiskalnih uređaja brinu hoće li do kraja aprila imati dovoljno servisera na terenu za instaliranje fiskalnih uređaja, jer su mnogi taj posao ostavili za kraj pelaznog roka.

„Poreska uprava je sa svoje strane učinila sve štoje bilo moguće, pojačali smo kapacitete za izdavanje bezbednosnih elemenata i tu nemamo nikakvo zagušenje. Već smo izdali preko 100.000 bezbednosnih elementa, odnosno kartica“, ističe pomoćnik direktora Poreske uprave. Oni koji do 1. maja ne budu prešli na novi sistem praktično neće poštovati Zakon o fiskalizaciji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA