BeogradLazarevacVesti

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji „Ujedinjenih za Lazarevac“

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ održana je 26. akcija doborovoljnog davalaštva krvi. U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovana je prva akcija od početka ove godine, kojoj se odazvao veliki broj naših sugrađana. Članovi udruženja zahvalili su svim davaocima, zahvaljujući čijoj humanosti je na prethodnim akcijama prikupljeno oko 3700 jedinica krvi.

Ujedinji za Lazarevac akcija

Na 26. po redu akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koju organizuje Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, prikupljeno je preko 100 jedinica krvi. Prva akcija u ovoj godini okupila je veliki broj humanih Lazarevčana, koji su svesni činjenice da nečijih pet minuta može spasiti nekoliko života.  Na prethodnim akcijama, zahvaljujući humanim članovima Udruženja ali i našim sugrađanima, prikupljeno je oko 3700 jedinica dragocene tečnosti.

U proseku, akcijama koje „Ujedinjeni“ organizuju odazove se od 150 do 170 davalaca a akcija je organizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Akcija koja je organizovana u prostorijama Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ protekla je uspešno na zadovoljstvo organizatora ali i donatora, koji su se okupili sa samo jednim ciljem a to je da dragocene tečnosti ne nestane ni u jednom trenutku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA