BeogradLazarevacVesti

Još jedna uspešna akcija Dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Lazarevca u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i ovoga puta organizovao je Jesenju kampanju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi odazvali su se zaposleni RB Kolubara, tokom predhone dve nedelje akcija je organizovana po ograncima. Uprkos epidemiološkim uslovima, akciji dobrovoljnog davalaštva krvi odazvao se veliki broj Lazarevčana. Samo u prvih tri sata prikupljeno je oko 60 jedinica krvi.

krv 1Jesenja kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi i ovoga puta organizovana je u svim organizacionim celinama RB “Kolubara“. Plan akcije će biti ispunjen uprkos svim nepovoljnim okolnostima i epidemiološkoj slici koja se pogoršavala iz dana u dan. Predsednik Komisije za DDK Crvenog krsta Lazarevac zahvalio se svima koji su dali krv.

krv 2Institutu za transfuziju krvi neophodne su sve krvne grupe , s obzirom na ogromne potrebe u cilju lečenja pacijenata. Dobrovoljni davaoci poštuju preporuke epidemiologa, pa u ovom periodu nije bilo puno onih koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli da daju krv.

krv 3Ova akcija je protekla i u znaku promocije kampanje “Generacija 2020“č. Cilj je da se edukuju tek punoletni građani da po prvi put daju krv. Apel je važio i za učenike srednjih škola, imajući u vidu da se akcije zbog epidemije u školama neće organizovati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA