Kada počinje sezona sadnje cveća?

Proleće je godišnje doba čiji početak valja iskoristiti za ulepšavanje vrtova i balkona, sađenje i sejanje baštenskog cveća, nabavku novih biljaka kojima ćemo od bašte napraviti predivnu oazu. Dovoljno je malo mašte i kreativnosti i rezultat će sigurno biti zadovoljavajući. Prave savete o sadnji cveća za RTV Gem dala je Olivera Mirković.

U zavisnosti od vremenskih prilika, sadnju cveća na otvorenom možete započeti od druge polovine ili krajem aprila. Tada bi trebalo da su prošli poslednji noćni i jutarnji mrazevi, temperatura vazduha se povećala i zemlja ugrejala. Koje cveće je najbolje zasaditi na otvorenom i kako ga negovati, objasnila nam je Olivera.

Vrt, terasa, balkon su produžetak stana u prirodi. Oni koji nemaju vrt, jedino im preostaje da urede balkon ili terasu i uživaju u toj maloj cvetnoj oazi. Uređivanje ovih površina može da bude veliki izazov za sve nas. Potrebno je voditi računa o svemu, o posudama u koje će se saditi biljke, o vrstama biljaka zavisno od položaja terase, o tome koliko vremena imamo da posvetimo ovom cvetnom raju. Olivera nam je skrenula pažnju da pri kupovini biljaka obratimo pažnju na mesto na kojem želite da ih zasadite.

cvece

Dovoljno je malo mašte i kreativnosti i rezultat će sigurno biti zadovoljavajući. Uz poštovanje osnovnih mera o gajenju i izboru prolećnog cveća, ono će lepo napredovati i svakodnevno vas obradovati lepim cvetovima pa ćete sigurno želeti da u vrtu provodite više vremena.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA