BeogradLazarevacVesti

Kako će Lazarevčani obeležiti slavu ove godine?

Zimski period je vreme slava kada se okupljaju porodica i prijatelji. Zbog pandemije koronavirusa prošle i ove godine situacija je nešto drugačija. Ekipa televizije Gem pitala je građane da li slave i idu li u goste u doba epidemije. Većina ispitanika je rekla da slave u krugu porodice i da se pridržavaju svih epidemioloških mera. Ima i onih drugih koji i ove godine neće slaviti da ne bi ugrozili svoje i zdravlje najbližih.

Pandemija korona virusa je u jeku, a polako nam je stigao period slava, kada svaki Srbin slavi ili ide na slavu. Ekipa televizije Gem prošetala je glavnom ulicom i pitala sugrađane da li slave i hoće li ići u goste tokom pandemije.  Bilo je različitih odgovora ali većina njih je izjavila da će proslaviti u krugu porodice pridržavajući se  epidemioloških mera.

Da je strah prisutan kod ljudi pokazali su nam i odgovori prolaznika koji su rekli da kao što nisu slavili prošle godine, tako neće ni ove jer ne žele da zdravstveno ugroze ni sebe ni druge.

Tokom pandemije koja traje već skoro dve godine istina je da se kod mnogih pojavio strah za svoje i zdravlje najbližih, ali ipak jedan sugrađanin nam je dokazao da i dalje ima i sreće i radosti, a pogotovo kada se zapeva.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA