Književno veče u etno selu Babina reka

Književni klub „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca proslavio je 46 godina od osnivanja. Tim povodom u etno selu Babina reka u Trbušnici održano je književno veče na kojem je učestvovalo oko 15 članova kluba. Oni su uz druženje recitovali pesme i imali priliku da se prisete nekih davno prošlih vremena kada je osnovan književni klub. Ovo je bila prilika da se najave aktivnosti članova u narednom periodu i naprave planovi delovanja kluba u budućnosti. Jedan od ciljeva je da se u bliskoj budućnosti klubu pridruže mladi književnici, istakao je Petar Mandić, jedan od osnivača književnog kluba „Dimitrije Tucović“.
Petar Mandić, književni klub "Dimitrije Tucović"
Petar Mandić, književni klub „Dimitrije Tucović“

Sada već davne 1973. godine, u aprilu mesecu, dvanaest Lazarevčana udružilo je snage u ideji da se napravi književni klub. Sastanak je održan u biblioteci u Lazarevcu i odlučeno je da se krene sa radom. Književni klub i danas uspešno postoji i promoviše kulturu, kako u Lazarevcu, tako i širom zemlje. Ovo je bila prilika da se književnici prisete nekih lepih momenata i članova koji, na žalost, više nisu među živima.

Ovom prilikom minutom ćutanja odata je pošta velikom srpskom pesniku Dobrici Eriću. Književni klub “Dimitrije Tucović“ ima odličnu saradnju sa istoimenom lazarevačkom bibliotekom. Predstavnik ove institucije kulture Ratko Vukelić kaže da nema ništa prirodnije od toga da biblioteka bude dom jednog književnog kluba.

Sedište književnog kluba je u biblioteci „Dimitrije Tucović“, gde se članovi okupljaju svakog četvrtka. Članovi kluba poručuju da su dobrodošli svi koji se zanimaju za poeziju i pisanje. U narednom periodu jedan od glavnih ciljeva biće podmlađivanje kluba i upis novih članova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA