BeogradLazarevacVesti

Koliko košta školski pribor?

Školska godina počinje za nekoliko dana a uveliko su i pripreme roditelja i učenika za predstojeće dane. Večina njih nabavila je udžbenike a ovih dana se kupuju rančevi, pernice, sveske i sve što je neophodno za novu školsku godinu. Deca su uglavnom bezbrižna i dane raspusta provode u igri, dok roditelji ovih dana najviše brinu o novcu koji je potrebno izdvojiti za nabavku opreme za školu. Mnogi kažu da je potrebno skoro pola prosečne plate kako bi se kupila oprema za školu, ne računajući udžbenike, pa smo proverili koje su cene didaktičkog materijala i da li zaista tačno da za pripremu đaka treba skoro 25 hiljada dinara.

Knjižara Negić

S početkom školske godine za porodice sa decom stižu i najveći izdaci kada je nabavka opreme za školu u pitanju. Neki kažu da su troškovi nabavke didaktičkog materijala i do 10 hiljada dinara. Kada se na to dodaju i udžbenici, većina roditelja potroši oko 25 hiljada dinara za jedno dete.

Pribor knjižara

Ono bez čega se u školu ne može krenuti jesu knjige, koje u nižim razredima sa lektirom, štivima za izborne predmete i radnim sveskama staju i do 9.000 dinara. Uz kupovinu udžbenika neophodan je i izbor ranca, a roditelji koji neće da rizikuje i kupuje ga da potraje do kraja juna, moraće da izdvoji oko 4.000 dinara. U knjižari „Negić“ za najjeftini ranac potrebno je izdvojiti od 1.200 dinara a najskuplji košta do 7.000. Najjeftinije pernice staju oko 200 a najskuplje, pune, oko 2380 dinara. Cene pribora i pernica zavise uglavnom od kvaliteta i zahteva nastavnika.

Sveske knjižara

Za sveske potrebno je A5 formata od 40 do 110 dinara, A4 od 80 do 225 dinara, dok su ukoričene nešto skuplje i koštaju od 90 do 340 dinara u zavisnosti od formata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA