BeogradLazarevacVesti

Komesarka posetila petočlanu izbegličku porodicu Brkić iz Lazarevca

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević je zajedno sa predsednikom Gradske opštine Lazarevac Bojanom Stevićem posetila petočlanu izbegličku porodicu Radoslava Brkića koja je dobila pomoć u građevinskom materijalu i tom prilikom razgovarala sa porodicom o njihovim potrebama.

Natasa Stanisavljević

Komesarka se zahvalila predsedniku Gradske opštine Lazaravac na naporima koje ulažu da sve izbeglice i interno raseljena lica budu zbrinuta i pomognuta. Tokom 2023. godine Komesarijat je Gradskoj opštini Lazarevac pružio pomoć za 119 najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica.“Protekla godina bila je jedna od najuspešnijih kad je u pitanju stambeno zbrinjavanje izbeglica i intereno raseljenih lica.

Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uz puno rada se trudimo da pomognemo svakome kome je pomoć potrebna, ali ne zaboravljamo ni svoje korisnike koji su pomoć već ostvarili. Komesarijat će uz podršku lokalne samouprave nastaviti da obilazi porodice koje su pomoć već dobile, ali i nastaviti ka svom cilju a to je stambeno zbrinjavanje i pomoć svim porodicama koje su u nadležnosti Komesarijata“ rekla je Nataša Stanisavljević.

U Gradskoj opštini Lazarevac su do sada obezbeđena  sredstva za stambena zabrinjavanje i ekonomsko osnaživanje za 211 porodica, i to u vidu dodele stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, ekonomskog osnaživanja, dodela paketa hrane, ogreva i novčane pomoći.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA