LajkovacVesti

Kompanija „Iva agrar“ finansirala rekonstrukciju puta u Bajevcu

Kompanija „Iva agrar“ iz Lajkovca finansirala je rekonstrukciju i asfaltiranje 1,6 km puta u selu Bajevcu, do svog kamenoloma. Put vrednosti oko 30 miliona dinara širine je šest metara, debljine asfalta 12 cm i gornjeg habajućeg sloja četiri centimetra, što su standardi za autoputeve.

Bajevac-put-4

Od novog puta veliku korist imaće i meštani jer prolazi pored škole, olakšava prilaze njivama, voćnjacima i kućama. Pre nekoliko godina „Iva agrar“ je finansirala izgradnju bunara i česme na postojećem izvoru, čime je meštanima olakšala snabdevanje vodom.

Bajevac-put-1

Asfaltiranjem puta kroz Bajevac ugledni lajkovački privrednik Živorad Lazarević, vlasnik kompanije „Iva agrar“, još jednom je pokazao visoku društvenu odgovornost. Široj javnosti je poznato da je Lazarević osnivač i predsednik ženskog odbojkaškog kluba „Železničar“, koji je višegodišnjim ulaganjem doveo do osvajanja Kupa Srbije i Balkanskog kupa.

Bajevac-kamenolom-2

Izgradnja odlične saobraćajnice učiniće kamenolom u Bajevcu jednim od konkurentnijih u regionu. „Iva agrar“ je već poznata po snabdevanju građevinskih firmi agregatima kamena, ostvarujući odličnu saradnju i sa stranim firmama na izgradnji Koridora 10. Poseduje kamenolome u Stepanju, Bajevcu i odnedavno u Osečenici. Posluje 20 godina i poznata je po proizvodnji obogaćene zemlje za cveće „Čarobna zemlja“, da bi poslednjih 10 godina svoj razvoj bazirala na obradi i prodaji kamena.

Bajevac-cesma-2

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA