Kompanija Paragon freight dodelila stipendije najboljim matematičarima iz Lazarevca

Kompanija Paragon freight iz Čikaga, čiji je vlasnik i osnivač Lazarevčanin Nikola Trajković, koji duži niz godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama, uručila je stipendije za sedam učenika koji su u polsednje dve godine postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz matematike. Učenici će u narednih deset meseci primati stipendije. Iznos stipendije zavisi od rezultata na takmičenju, a ovom prilikom dodeljene su u iznosima od 50, 70, 100 i 150 hiljada dinara.

Najbolji matematičari

Učenici osnovnih škola i Gimnazije, njih sedmoro, dobili su stipendije od strane kompanije Paragon freight iz Čikaga, čiji je vlasnik Nikola Trajković, Lazarevčanin koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Stipendije, u iznosu od 50, 70, 100 i 150 hiljada dinara, su dobili učenici koji su u prethodne dve godine postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz matematike. Na stipendijama, koje su dodeljene u restoranu Izvor, Trajkoviću i kompaniji se zahvalio profesor matematike Petar Mijaljević.

Stipendija kompanije Paragon freight

Najviše stipendija, ukupno četiri, pripalo je učenicima Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“. Direktor Nenad Živanović nije krio zadovoljstvo brojem nagrada koje su pripale njegovim učenicima.

Dodela stipendija

Direktor sestrinske kompanije Paragon freight doo, koja posluje u Lazarevcu, Nikola Bjeković, kaže da se nada da će ova sredstva stipendistima biti od pomoći u daljem napredovanju i radu.

U ime stipendista, roditeljima na podršci, profesoru Mijaljeviću i  kompaniji Paragon freight se zahvalila Dunja Duboka.

Dodela stipendija

Stipendije su dobili Mihajlo Radovanović, Dunja Duboka, Ilija Čavić, Lazar Novaković, Nina Gavrilović, Jana Lazarević i Dušan Grabović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA