Konačni rezultati referenduma u Lazarevcu

Na sednici Opštinske izborne komisije usvojeni su konačni rezultati referenduma o promeni Ustava iz oblasti pravosuđa, nakon čega je sav materijal predat Republičkoj izbornoj komisiju, u skladu sa zakonom.  Na teritoriji Opštine Lazarevac pravo glasa imalo je 50 415 glasača, od čega se na referendumu izjasnilo 30,9 odsto građana. Promenu Ustava podržalo je 6927 glasača, a protiv je bilo 8527 građana, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Ivan Ranković. On je istakao da je referendum prošao mirno, i da nisu uočene nikakve nepravilnosti tokom glasanja.

Glasanje na referendumu

Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac pravo glasa na referendumu koji je održan u nedelju 16. januara imalo je 50 415 glasača, od čega je svoje pravo glasa iskoristilo 30,9 odsto građana, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Ivan Ranković. Na sednici Opštinske izborne komisije usvojeni su konačni rezultati, a sav materijal predat je Republičkoj izbornoj komisiji. Promenu Ustava u oblasti pravosuđa podržalo je 6927 glasača, odnosno 44,47 procenata, a protiv je bilo 8527 građana, ili 54,74 odsto, izjavio je Ranković.

Glasački listići

Tokom referenduma nije bilo nikakvih nepravilnosti, rekao je Ranković i zahvalio se svima iz glasačkih odbora, zameniku načelnika opštinske uprave i članovima Opštinske izborne komisije u Lazarevcu.

Glasanje na referendumu

Podsetimo, predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da je, ukoliko ne bude ponovljenih glasanja na biračkim mestima, rok da Komisija proglasi konačne rezultate petak, 21. januar, do 20.00 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA