BeogradKulturaLazarevacVesti

Koncert Aleksandra Miljkovića na kontrabasu

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac publika je uživala u koncertu Aleksandra Miljkovića, profesora kontrabasa u Muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu. Miljković je pored dela klasičnih kompozitora, odsvirao i svoje kompozicije, koje se nalaze u dve njegove knjige, koje su i zvanični udžbenici u Republici Srpskoj, kao i u još nekim zemljama.
Aleksandar-Miljković
Aleksandar Miljković

Profesor kontrabasa, Aleksandar Miljković, posle tri godine ponovo je nastupio pred lazarevačkom publikom. Predstavio im se svojim kompozicijama ali i delima Eklea, Baklanova i drugih kompozitora.

Miljković kaže da je u Lazarevcu nastupao pre tri godine i da ovdašnja publika ima sluha za ovu vrtsu muzike. Dodaje da među učenicima muzičkih škola vlada veliko interesovanje za ovaj instrument.

Aleksandar Miljković (1975), profesor kontrabasa u MŠ „Stanković“ u Beogradu, od 2002. prof. na Internacionalnoj muzičkoj akademiji na Braču od 2013. i gostujući profesor u Madridu od 2017. godine. Diplomirao kontrabas u Beogradu kao i na Švedskoj kraljevskoj akademiji u Stokholmu, a postdiplomske studije završio u Salamanki (Španija), a završio i umetničku školu u Mičigenu. Na svim školovanjima imao pune stipendije. Objavio dve knjige za kontrabas, druga je zvanični udžbenik u Republici Srpskoj, kao i u još nekim zemljama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Koncert Aleksandra Miljkovića na kontrabasu

  • kontrabasista

    Ne brukajte se, covek nema blage veze sa vezom. Ne bih da zvuci kao da ga vredjam, ali pitajte bilo koga ko se imalo razume u kontrabas…covek nema pojma da svira, a to kakav je profesor pokazuje to da niko od njegovih ucenika nije upisao muzicku akademiju…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA