Koncert učenika prvog razreda Srednje muzičke škole “Marko Tajčević”

Učenici prvog razreda Srednje muzičke škole “Marko Tajčević”, njih osam, održali su prvi koncert u Modernoj galeriji. Pred kraj ove školske godine publici su prezentovali sve što su tokom ove školske godine učili u saradnji sa svojim profesorima a ovaj put na repertoaru je bila klasična muzika. Muzička škola će 11. juna obeležiti svoj dan koncertom na platou ispred biblioteke “Dimitrije Tucović”.

Po prvi put na inicijativu nastavnice solfeđa i klavira Gordane Mumović, koja je i rezredni starešina ove generacije učenika, održan je koncert učenika prve godine. Želja nastavnice je da koncerti ovog tipa budu tradicija ali i primer drugim razredima i učenicima da na ovaj način prikažu svoj veliki talenat u muziciranju i pevanju.

Na ovom koncertu predstavilo se osam učenika. Pored dobrih uspeha koja postižu u školi, ovi talentovani mladi ljudi postigli su zapažene rezultate i na takmičenjima na kojima su učestvovali.

U pripremi nastupa sa decom su radili skoro svi profesori u školi. Nastavnica Gordana Mumović kaže da je zadovoljna učenicima i da očekuje da će i u buduće pružiti svoj maksimum u daljem školovanju.

Muzička škola „Marko Tajčević“ obeležila je nedavno deceniju postojanja. Kroz taj period kroz ovu ustanovu prošlo je mnogo talentovane i marljive dece, koji su nakon fakultetskog obrazovanja ponovo se vratili u ovu ustanovu ali sada kao profesori.

U utorak 11. juna Muzička škola obeležiće Dan ustanove koncertom na otvorenom. Na platou isopred lazarevačke biblioteke publika će imati priliku da uživa u muziciranju učenika i profesora i svakako prelepom repertoaru.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA