BeogradLajkovacVesti

Konstitutivna sednica ženske odborničke mreže opštine Lajkovac

Konstitutivnom sednicom formalizovan je unapred dogovoreni rad Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Lajkovac. Kao osnovni ciljevi funkcionisanja takve odborničke mreže istaknuti su zdravlje žena, suzbijanje nasilja nad ženama, žensko preduzetništvo, obrazovanje žena, širenje svesti o ženskoj solidarnosti, te podsticaj žena za većim učešćem u političkom i javnom životu Lajkovca.

Na konstitutivnoj sednici predsednica odborničke grupe SNS Mila Lončar Mitrović izabrana je za koordinatora ženske odborničke mreže u Lajkovcu. Mreža će za cilj imati pre svega pružanje pomoći ženama, posvećivanje temi rodne ravnopravnosti i podsticanje većeg učešća žena u javnom životu što je pokazatelj stepena zrelosti i demokratičnosti društva u našoj zemlji.

Odbornice su izrazile želju i spremnost da već od naredne sednice pokrenu različite projekte i izlože brojne ideje koje će doprinetii rešavanju brojnih problema kako institucionalnih tako i iz svakodnevnog života žena u Lajkovcu.

Osnovna ideja te organizacije je ujedinjenje ženskih ideja i moći pozicija koje one zauzimaju u popravljanju pozicije građana. Poruka koja se šalje formiranjem takvih odborničkih mreža je da žene kao političarke u Srbiji ne smeju da budu podeljene po pitanju određenih tema na osnovu stranačke pripadnosti, već da te mreže predstavljaju dobrovoljne organizacije uz pomoć kojih se podiže glas protiv nasilja u porodici nad ženama, a u korist ekonomskog osnaživanja žena, zdravlja i obrazovanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA