BeogradLazarevacVesti

Kontinuirana medicinska edukacija uslovljena epidemiološkom situacijom

Borba sa korona virusom  i to u prvim redovima omela je zdravstvene radnike u procesu kontinuirane medicinske edukacije.  To je proces akreditovanja tokom koga se prikupljaju određeni bodovi, bitni za periodično licenciranje zdravstvenih radnika.  Podružnica Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite organizovala je u Lazarevcu nekoliko seminara. Predsednica podružnice Suzana Stoisavljević ističe da će čim to epidemiološki uslovi dozvole biti organizovani susreti članova udruženje u cilju edukacije, razmene iskustava ali i rehabilitacije i relaksacije.
Suzana Stoisavljević
Suzana Stoisavljević

Nakon brojnih izazova  i napora koji prate medicinske radnike tokom pandemije Udruženje medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite nastaviće ponovo svoj program kontinuirane medicinske edukacije. Teme koje su do sada bile zastupljene tokom seminara koji su uglavnom organizovani u biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu bile su od obostranog interesa i zdravstvenih radnika i pacijenata. Zbog toga je posećenost članova iz državnih ustanova ali i privatnog sektora bila uvek iznad očekivanja.

edukacija 1Program kontinuirane medicinske edukacije bitan je za licenciranje zdravstvenih radnika i prikupljanje određenih bodova koji se dobijaju učešćem na seminarima. Program je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila i jako bitan zbog aktuelnosti samih tema i inovacija u znanju. Cilj je da medicinski radnici idu u korak sa visokim savremenim tehnologijama uz podršku udruženja.

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA