Košarkaši Kolubare jači od brojnih nedaća

Godina uspeha, godina radosti, a onda i godina muka i tuge. Sve to, u najkraćem, obeležilo je 2020. koju ispraćamo, kada je reč o Košarkaškom klubu “Kolubara”. U prvoj sezoni igranja u Košarkaškoj ligi Srbije, što je istorijski uspeh kluba, ostvaren je opstanak. Opet, u novoj, čiji je prvi deo nedavno završen, igralo se sa brojnim problemima, pre svega onim vezanim za Kovid 19.

KK Kolubara

Odradili su zeleno-crni pripreme u specifičnim okolnostima, mečevi su odlagani, hala u Lazarevcu bila je zatvarana… Težak udarac za sve u Kolubari, bila je iznenadna smrt Bobana Sinđelića, bivšeg asa i jednog od vodećih ljudi “rudara”. I kada se sve ovo stavi na tas, onda samo kritičari mogu da ospore rezultate kapitena Simića i njegovih saigrača.

KK Kolubara

– Osećanja su pomešana. Svašta smo pregurali. I lepo i ružno. Često smo se nalazili u takvom položaju, da jednostavno, nekada nismo mogli ni da mislimo na igru. Ali, nekako se guralo… Moramo da budemo zadovoljni i pored toga što smo svesni da uvek može više – kaže Nikola Simić, kapiten i prvi srelac lazarevačkih košarkaša.

Košarkaši Kolubare

Igrači su sada na kratkom odmoru. Želja je da se u krugu porodica obeleže praznici, a već 9. januara kreće drugi deo sezone. Kolubaru na premijeri nastavka prvenstva očekuje težak ispit u Aleksincu protiv Napretka, koji je u 1. kolu slavio u Lazarevcu.

KK Kolubara

U međuvremenu, dogodile su sve dve promene u igračkom kadru. Raskinut je ugovor sa centrom Milanom Markovićem, dok je novi član Kolubare postao mladi centar Miloš Čojbašić, bivši junior Crvene zvezde.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA