Kreativne MINI baštice Lazarevčanke Miline Perić

Milina Perić je master inženjer pejzažne arhitekture bez posla. Ova mlada i talentovana devojka ima 27 godina a studije pejzažne arhitekture na Šumarskom fakultetu u Beogradu završila je u redovnom roku 2016. godine. S obzirom da posao nije našla u struci, ova devojka odlučila se da ljubav prema biljkama ali i znanje koje je stekla tokom studija preusmeri na kreativan rad i izradu mini baštica.

Talenat, vredan rad, ljubav prema poslu kojim se bavite, osnova su za uspešnog čoveka kome posao predstavlja uživanje a ne potrebu i moranje. Takva je Milina Perić. Devojka koja vas na prvu loptu osvoji svojim blagim i iskrenim osmehom. Naša ekipa prvi put se susrela sa ovom talentovanom devojkom na prodajnom bazaru povodom osmog marta. Imali smo priliku da se upoznamo sa kreativnim radom Miline Perić i da vidimo da su njene mini baštice prava remek dela.

Milina Perić
Milina Perić

Ljubav prema biljkama ali i aranžiranju kod Miline se javila još u ranom detinjstvu. Potom je srednja škola bila definitivno opredeljenja i jasan izbor čime će se baviti u budućnosti.

Ova mlada dama posebno voli sukulente, a to su biljke poput čuvarkuće, seduma, aloje, agave, eševerije… Prvi put smo njene aranžmane videli za osmi mart i oduševili se njihovom lepotom. Biljke u saksijama su nepogrešivi izbor, ali da bi bile lepe i atraktivne, potrebna im je nega i slobodno vreme koje je u haotičnoj svakodnevici pravi luksuz. Rešenje su otporne i skromne sukulentne biljke a Milinini aranžmani svakako su pravi izbor za sve domove.

Iskoristili smo priliku pa našu sagovornicu upitali da li i šta bi promenila u parkovima u našem gradu i da li ima ideju kako bi oni izgledali.

Milina Perić svoje mini baštice predstaviće i ponuditi sugrađanima i na Uskršnjem humanitarnom bazaru koji organizuje TO opštine Lazarevac u četvrtak 25. aprila. Njene radove možete pogledati i na društvenim mrežama instagram i facebook a tamo su pod imenom “MINI baštice”.

Dizajneri enterijera sukulente su uzdigli u sam vrh najpoželjnijih zelenih podstanara modernih stanova – zbog neobičnih lisnih rozeta ali i zbog lakog održavanja. Bez problema mogu preživeti dve sedmice bez zalivanja. Od skora i u našem gradu imamo priliku, zahvaljujući Milini Perić, da svoj dom, baštu ili terasu ukrasimo predivno aranžiranim biljaka koje ova devojka vredno i sa puno ljubavi priprema. Keramičke posude u kojima se nalaze neki od posebnih vrsta ovih biljaka Milina ručno izrađuje, tako da je razlog više da ovoj mladoj i kreativnoj dami pružimo podršku u njenom daljem radu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Kreativne MINI baštice Lazarevčanke Miline Perić

  • 22. aprila 2019. at 18:22
    Permalink

    Ispravka, Uskrsnji humanitarni Bazar organizuje i nosioc je projekta ‘Удружење креативности, уметности и заната ,,Клупко” ‘ u saradnji sa Turistickom organizacijom Lazarevac i Udruzenjem Etno domacica. Veliki pozdrav.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA